Established in 2016
Out of business since 2022

LVR Breweries

Client Brewer in Zoetermeer, Zuid-Holland, Netherlands πŸ‡³πŸ‡±


Marsmanhove 112
Zoetermeer
2726 CS

info@lvrbreweries.nl


Drie vrienden op een missie om Nederlands meest karaktervolle bieren te brouwen. In 2016 komen Loek, Viresh en Rodin (ook meteen de achtergrond van onze naam: LVR Breweries) bij elkaar en opperen om zelf eens een biertje te brouwen. Als derde stad van Zuid-Holland verdient Zoetermeer een eigen craft brouwerij. Snel daarna wordt er een brouwpakket gekocht, waarna de eerste biertjes gebrouwen worden, alhoewel er niet echt van een succes mag worden gesproken.
Proeven en evalueren is het devies! Al snel wordt er een moutmolen aangeschaft, grotere pannen, volwaardige koelsystemen en begint de zoektocht naar de beste IPA van Nederland; de Z.IPA is geboren! Een karaktervolle en fruitige India Pale Ale, op basis van Herkules, Cascade, Centennial en Citra hoppen.
LVR Breweries zoekt de grenzen op tussen de bierstijlen en brouwt smaakvolle, gebalanceerde, maar ook uitdagende bieren! We laten ons inspireren door de bieren die de drie vrienden zelf lekker vinden, voornamelijk de IPA's uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Uit onze ketels zal nimmer een traditioneel Belgisch bier komen, dus voor blond, dubbels of tripels ben je bij ons aan het verkeerde adres.
We blijven onze zoektocht naar de meest karaktervolle bieren voortzetten, gewoon vanuit Zoetermeer.

 


Results Per Page
Filter by Style
Sub-Style (Optional)
     Choose List

     Popularity
     Date Added
     Category
     Name
     ABV

Clear Current Filters

Brewery Stats
Score
Not enough ticks to qualify for a global score
-
Beers8
Ticks29