Established in 2020

Brouwerij De Coureur

Microbrewery in Kessel-Lo, Flemish Brabant, Belgium πŸ‡§πŸ‡ͺ


Borstelsstraat 20 bus 1
Kessel-Lo
3010

0032 485 178 695
[email protected]


Welkom in buurtbrouwerij de Coureur, een jonge brouwerij gevestigd in Kessel-Lo (Leuven). Brouwer Bart en hoppevrouw Ine ruilden de klassieke werkomgeving in voor een job met hoppiness. Hun filosofie is gebaseerd op brouwen met passie. Coureur bieren zijn energiek, spannend, dapper, uniek en krachtig, net zoals de leiders in de koers.

Bart was al jaren hobby-brouwer (bij NatteLore) toen hij in 2014 samen met Ine vanuit Leuven naar Chicago verhuisde. Daar had hij een pijnlijk koersfietsongeval en kreeg 3 pinnen in zijn heup cadeau. De lange revalidatie had één hoppy voordeel, het ontdekken van 200 craft breweries in Chicagoland. Dat leidde tot een stageplaats bij de duurzame GreenStar Brewery en verbinding met de boeiende gemeenschap van Chicago-brouwers en bierliefhebbers. En dit allemaal naast zijn drukke consultancy job. In 2018 verhuizen Bart en Ine terug naar Kessel-Lo en kiezen voor the Pursuit of Hoppiness. Buurtbrouwerij de Coureur werd geboren.

Brouwer Bart deelt graag zijn passie voor bier. Zo kunnen thuisbrouwers het bier van de maand mee brouwen en zijn er brouw-workshops. In de Bevoorrading is iedereen welkom om even stil te staan met een smaakvolle, verse pint en een brouwbabbel. Het vaste bieraanbod en het bier van de maand worden enkel in Leuven geschonken!

 


Results Per Page
Filter by Style
Sub-Style (Optional)
     Choose List

     Popularity
     Date Added
     Category
     Name
     ABV

Clear Current Filters

Brewery Stats
Score
Not enough ticks to qualify for a global score
-
Beers12
Ticks15